Vragen of advies op maat? Bel ons op 0347-345088 of stuur ons een bericht

Scootmobiel aanschaffen via WMO

Heeft u recht op een scootmobiel via de WMO? We leggen graag de belangrijkste zaken aan u uit:

  • WMO

Elke gemeente moet ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De gemeente geeft ondersteuning thuis via de WMO. Door gesprekken op basis van uw persoonlijke situatie, onderzoekt de gemeente of u een scootmobiel via de gemeente krijgt.

  • Zorg in natura of pgb

Mocht u in aanmerking komen voor een scootmobiel, dan kan dat op 2 manieren. Zorg in natura en het persoonsgebonden budget. Als u een scootmobiel wilt via ‘zorg in natura’, heeft u geen keuze in welke scootmobiel u graag wilt en wie deze levert. U krijgt dan gewoon een standaard 3-wiel scootmobiel geleverd via een landelijke leverancier.

Als u wel een eigen keuze wilt in type scootmobiel en bij welke leverancier, dan kunt u beter gaan voor het persoonsgebonden budget (pgb). Zo kunt u een scootmobiel uitkiezen uit een breed assortiment en bovendien ook bij Scootmobielactief, uw specialist in de regio!

  • Verschillen

Er is geen verschil in kosten, voor beide opties betaald u maandelijks een gelijk bedrag aan de gemeente. Het voordeel van een scootmobiel aanschaffen via het pgb, is uw eigen keuze! Zo weet u zeker dat waar u voor betaald, ook écht naar uw zin is.

Heeft u meer vragen met betrekking tot WMO, pgb of de aanschaf van een scootmobiel? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!


Over ons

Services

Scootmobielen

Contact
Showroom met scootmobielen

Kom eens een kijkje nemen in onze showroom!

Om echt een goed beeld te krijgen en makkelijk te vergelijken, gaat er uiteraard niets boven het zelf zien, voelen en uitproberen van een of meerdere scootmobielen. U bent van harte welkom.

Ambachtsweg 4A, 4128LC, Lexmond

E-mail adres info@scootmobielactief.nl telefoonnummer 0347-345088