Vragen of advies op maat? Bel ons op 0347-345088 of stuur ons een bericht

Welke afstand kan ik afleggen met mijn scootmobiel?

De lente is in aantocht en binnenkort is het ideaal weer om met de scootmobiel er op uit te gaan! Heerlijke ritten door de natuur, genieten van de zon en tussendoor een bakkie koffie op de markt. Maar welke afstand kunt u afleggen met uw scootmobiel? U wilt natuurlijk niet stil komen te staan met een lege accu. We hebben daarom alle in en outs op een rijtje gezet.

Capaciteit accu

De capaciteit van de accu bepaalt welke afstand maximaal afgelegd kan worden en wordt uitgedrukt in ampère (Ah). Hoe meer ampère, hoe verder u komt. Met 12 Ah kunt u ruim 10 km afleggen, met 50 Ah legt u 35 km af en met 97 Ah legt u maar liefst 65 km af! Accu’s slijten. Dit houdt in dat wat oudere accu’s u minder ver brengen en de afstand die afgelegd kan worden afneemt.

Gebruik scootmobiel

Los van de accu’s, zijn er meer zaken die een rol spelen in de afstand die u kunt afleggen met uw scootmobiel. Zo heeft bijvoorbeeld ook het rijgedrag invloed, wanneer u een constante snelheid heeft zal de accu langer vol blijven en haalt u dus langere afstanden. Verder zijn ook de bandenspanning (deze kunnen wij natuurlijk voor u controleren!) en de weersomstandigheden van invloed. Hoe kouder het is, hoe korter de afstand is die afgelegd kan worden.

Uiteraard kunnen wij de accu’s van uw scootmobiel testen, zodat u weet hoe de conditie van de accu’s is. Ook voor de aanschaf van nieuwe accu’s, bent u bij Scootmobielactief aan het juiste adres! Wij adviseren u hierin graag.


Over ons

Services

Scootmobielen

Contact
Showroom met scootmobielen

Kom eens een kijkje nemen in onze showroom!

Om echt een goed beeld te krijgen en makkelijk te vergelijken, gaat er uiteraard niets boven het zelf zien, voelen en uitproberen van een of meerdere scootmobielen. U bent van harte welkom.

Ambachtsweg 4A, 4128LC, Lexmond

E-mail adres info@scootmobielactief.nl telefoonnummer 0347-345088